Men allvarligt!?

Ja, vad säger man? Jag har alltid sagt att det läggs för mycket pengar på forskning. Självklart är det bra om det leder till att bota dödliga sjukdommar osv. men ibland kan man ju fråga sig vad det är dom håller på med. Som när jag läste denna artikel. Alltså, allvarligt? Har dom spärrat in den tydligt sjuka person som kläckte denna idé? Gode gud, låt mig slippa få diagnosen Metabola Syndrom.
_______________________________________________

Tarmbakterier påverkar metabola syndromet
Insulinkänsligheten hos feta patienter med metabola syndromet blev bättre av att behandlas med avföring från smala personer, skriver Dagens Medicin på nätet.

Studier på djur har visat att fetma kan kopplas till förändringar i funktion och sammansättning i tarmfloran. Med utgångspunkt i detta har holländska forskare genomfört en klinisk studie bland 18 män med ett genomsnittligt BMI på 30 som nyligen fått diagnosen metabola syndromet.

Patienternas tarmar sköljdes först på tarminnehåll och gavs sedan avföring via en slang in i tolvfingertarmen. Hälften av patienterna fick avföring från smala personer och hälften fick sin egen.

Blodfettsprofilen och insulinkänsligheten var efter tolv veckor förbättrade hos patienterna som blev behandlade med smala människors avföring. Ingen skillnad syntes hos kontrollgruppen. Vikten hos patienterna påverkades inte i någon grupp.

Forskarna menar att resultaten visar att bakterierna i tarmfloran kan spela en roll när det gäller metabola störningar vid fetma. Detta kan leda till nya behandlingsmetoder i framtiden.

Källa: Netdoktor.se

Inga kommentarer: