Helgen v.19

Då var långhelgen över och det är dags att ta sig tillbaka till verkligheten. Det har varit sköna 4 dagars ledighet men tyvärr har väl inte vädret var det bästa. Lördagsvädret var dock magnifikt! Vad har jag då pysslat med undrar Ni? Dags att tänka efter...

Vi stängde ju tidigare på jobbet i onsdags, det firade vi med pannkaks-kalas på kvällen. Grädde och hjortronsylt går inte av för hackor vill jag lova. Nam, nam!

I torsdags regnade det men jag startade dagen med en långpromenad längs älven med sötaste Marie. Jättemysigt trots duggregnet. Det som är så bra med att gå längs älven är att man skyddas ganska bra mot vätan av alla träden. Vad gjorde jag resten av dagen? Hmm...kommer inte ihåg riktigt. Säkert inget viktigt... ;)

I fredags var jag hemma ensam eftersom Toni jobbade klämdagen. Jag och mamma tog oss en sväng upp till handelsträdgården och handlade med mitt presentkort jag fick i födelsedagspresent förra året. Fick med mig en hel blomsteraffär hem...typ. På eftermiddagen släppte vi ut våra katter på egen hand för första gången sen i vintras. Det var som att släppa ut kossor på vårbete ungefär. De skuttade, sprang omkring och såg allmänt vilda och glada ut. Upp och ner i äppelträden som värsta klätteraporna!

I lördags var det ju som sagt kanonväder, så efter en lunch hos svärmor åkte vi hem och planterade alla blommor, tomater och gurka samt gjorde iordning landet. Nu har vi satt potatis och lök, samt frösått purjolök, rädisor, morötter, sockerärter, plocksallad, dill och spenat. Kvällen avnjöts på altanen med ett glas rött, sen ett snabbvisit hos vännerna.

Igår var det ju kasst väder igen och det blev väl en helt vanlig slappsöndag för vår del. Hade planerat en älvpromenad men vädret fick mig att tappa sugen. Istället blev det lite städning, tvättning och matlagning. Katterna var ute en sväng också och trots vädret hittade de på en massa bus. Vad sägs om att undersöka skorstenen? Hmm...tror Iris har missuppfattat sin roll i den här familjen. Hon ska ju JAGA pippi, inte VARA pippi! ;)Hoppas Ni haft en underbar helg! Ha det gott resten av denna vecka också! Mvh

Inga kommentarer: